Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Успешно организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата   На 12ти април, 2019-та година, во просториите на Институтот за бизнис економија (ИБЕ) и Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) беше организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата, во рамки на првата меѓународна Еразмус+ недела која се одржа од 8 до 12 април.
Организирана првата Меѓународна Еразмус+ недела на Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија   Во периодот од 8-ми до 12-ти април, 2019-та година, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) ја организираа првата Меѓународна Еразмус+ недела.
Прва Интернационална конференција и Еразмус+ недела   Институтот за бизнис економија и Факултетот за бизнис економија ја организираат Првата Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 8 до 12 април 2019 година.
Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој   Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за 22 број на списанието.
Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој
Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 21-ви број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

Кариерен центар

Кариерениот центар  во рамките  на Факултетот за бизнис економија – Скопје е основан со единствена цел да ги поддржи студентите во развој на нивните вештини и способности кои се од клучно значење за нивното идно вработување. 

Мисијата на Кариерниот центар е подготовка на студентите на ФБЕ за влез на пазарот на работа, поврзување со работодавачите и овозможување поддршка во стекнување на знаења и вештини кои се потребни во современото деловно работење. Центарот не е директно вклучен во вработување на студентите и дипломците, меѓутоа нуди релевантни информации за добивање на работа, поврзување на студентите и работодавачите, како и организирање на разни обуки и семинари. 

Задачите на Кариерниот центар се:

  • Реализација на пракса во институции-партнери на ФБЕ,  со цел стекнување на нови  знаења и вештини преку практично искуство во јавен, приватен или невладин сектор;
  • Организација на тренинзи и работилници, кои ќе помогнат во личен развој на студентите и за нивен посигурен настап на пазарот на труд;
  • Консултација со советници за кариерен развој, со цел поттикнување на желбата за постојано учење и професионално усовршување;
  • Води евиденција за поранешни студенти (алумни) и организира разни настани за размена на искуства помеѓу поранешни и сегашни студенти;
  • Организира саеми за кариера во рамките на факултетот; 

 

Раководител на Кариерниот центар

д-р Аземина Машовиќ, професор

Email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Канцеларија бр. 5.