За Факултетот
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Бескаматен студентски кредит за студентите на ФБЕ

Со цел обезбедување на квалитетно и ефикасно образование достапно за сите, НЛБ Банка, Ви ја  претставува можноста за финансирање на студиите со
Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој   Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за 23-тиот број на списанието.
Упис во академската 2019/2020
Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2019/2020-та година. Условите за упис на Факултетот за бизнис економија се:
Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој
Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 22-ри број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.
ФБЕ и ИБЕ како ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција во Бугарија   Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) се ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција “Можности и предизвици на студентската мобилност“, која ќе се одржи на 10-ти октомври, 2019-та година во Софија, Бугарија.

За Факултетот

 

Зошто ФБЕ?

Капацитет

Водени од светските искуства кои значат квалитетно и ефикасно образование, пред сé од моделот на Интегрираниот Бизнис Курикулум (Integrated Business Curriculum)-курс кој се предава на Државниот Универзитет на Ајдахо-САД (види:  www.uidaho.edu), нашата наставна програма за додипломските студии е составена од три студиски години, односно шест семестри. Првите две студиски години се исти за сите студенти и се однесуваат на Интегрираниот бизнис курикулум-IBC пристап, додека во последната (третата) студиска година, во зависност од преференциите на студентите, дадена е можност за избор меѓу пет опции: финансиски менаџмент, маркетинг менаџмент и одржлив развој-еколошка економија, регионален и локален бизнис развој и банкарство.

 

Листа на информации од јавен карактер на ФБЕ