За Факултетот
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

За Факултетот

 

Зошто ФБЕ?

Капацитет

Водени од светските искуства кои значат квалитетно и ефикасно образование, пред сé од моделот на Интегрираниот Бизнис Курикулум (Integrated Business Curriculum)-курс кој се предава на Државниот Универзитет на Ајдахо-САД (види:  www.uidaho.edu), нашата наставна програма за додипломските студии е составена од три студиски години, односно шест семестри. Првите две студиски години се исти за сите студенти и се однесуваат на Интегрираниот бизнис курикулум-IBC пристап, додека во последната (третата) студиска година, во зависност од преференциите на студентите, дадена е можност за избор меѓу пет опции: финансиски менаџмент, маркетинг менаџмент и одржлив развој-еколошка економија, регионален и локален бизнис развој и банкарство.

 

Листа на информации од јавен карактер на ФБЕ