Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Школарина

Додипломски студии

  1. Цената наредовни студии на “Факултет за бизнис економија” (ФБЕ) изнесува 250 € по семестар.

 

Пријавата за полагање на секој испит во редовна испитна сесија е 10€.

 

Заверка на семестар е:

  • од 1-ви до 20-ти декември 50 €
  • од 1-ви до 20-ти мај 50 €

 

Уплатите за полагање на испит како и заверка на семестар се извршуваат во денарска противвредност според средниот курс на НБРМ на денот на уплатата.

 

  1. Цената за вонредни студии на ФБЕ е 300 € по семестар.

 

  • Пријавата за полагање на секој испит во редовна испитна сесија е 10€.

 

Заверка на семестар е:

  • од 1-ви до 20-ти декември 50 €
  • од 1-ви до 20-ти мај 50 €

 

Уплатите за полагање на испит како и заверка на семестар се извршуваат во денарска противвредност според средниот курс на НБРМ на денот на уплатата.