Учество на виш предавач од ФБЕ на конференција за менаџмент и инженерство
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Свечена промоција на дипломирани студенти   На 14.02.2020-та година (петок) беше одржана свечената промоција на дипломирани студенти на Факултетот и Институтот за бизнис економија.
Заврши еднодневната обука на тема Подготовка на бизнис план
Матурантите од средното училиште ГУЦ  “Здравко Цветковски” од Скопје присуствуваа на еднодневнaта обукa Подготвување на бизнис план, која се одржа во анфитеатарот на Факултетот за бизнис економија- Скопје од страна на проф. д-р Слаѓана Стојановска.
Продолжување на рокот за Втората меѓународна недела и конференција   Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија ја организираат Втората Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 4 до 8 мај 2020 година.
Нов проект со Универзитетот од Модена   Централно Европската Иницијатива (CEI) преку Програма за размена на знаења (KEP) Италија, одобри проект „Воведување на современи методи на учење во Македонија со употреба на италијански искуства“, на кој корисник на знаењето е Факултетот за бизнис економија - Скопје.
ФБЕ започнува со имплементација на нов Еразмус+ проект   ФБЕ започнува имплементација на Еразмус+ КА2 проект (Економија на одржливост), заедно своите проектни партнери Универзитето за економија од Катовице, Универзитетот од Фиренца, Универзитетот од Марибор, Високата школа за Финансиски студии од Загреб и Вилниаус колеџот од Вилниус.

Учество на виш предавач од ФБЕ на конференција за менаџмент и инженерство

Д-р Слаѓана Стојановска, виш предавач на “Факултетот за бизнис економија”, учествуваше на X-тата меѓународна научна конференција ,,Менаџмент и инженерство 12 (ISCME 12)”.

Конференцијата се одржа во Созопол (Бугарија) од 17 до 20 јуни 2012 каде д-р Стојановска учествуваше со два научни труда со следните наслови: (1) Македонската компаниска софистицираност и конкурентност низ соседните земји во регионот и (2) Состојби и перспективи на македонскиот кластерски развој во глобални рамки и регионот.

Целосната програма на конференцијата можете да ја преземете на следниот линк.