Прва Интернационална конференција и Еразмус+ недела
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Прва Интернационална конференција и Еразмус+ недела

 

Институтот за бизнис економија и Факултетот за бизнис економија ја организираат Првата Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 8 до 12 април 2019 година.

Целта е да се промовира меѓународната соработка и да се создаде основа за понатамошно воспоставување на партнерства помеѓу институциите учеснички кои доаѓаат од различни земји. Од друга страна, ќе им овозможи на студентите да стекнат знаења од меѓународно признати професори.

Како дел од Меѓународната недела ќе биде организирана првата „Меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата“ на 12 април, 2019 година.

 

Темите на конференцијата ќе бидат фокусирани, но не се ограничени на следните:

 • Економија
 • Економија на одржлив развој
 • Финансии
 • Сметководство
 • Управување
 • Маркетинг
 • Претприемништво
 • Бизнис администрација
 • Правното опкружување на бизнисот
 • ООП и етика во бизнисот
 • Конкурентност и иновативност
 • ИКТ поддршка за бизниси
 • Образование и управување со знаењето

Детали за конференцијата

Конференцијата ќе се одржи во просториите на Институтот за бизнис економија и Факултетот за бизнис економија. Целосните трудови ќе бидат објавени во постапките на конференцијата, додека избраните трудови ќе имаат можност да бидат објавени во меѓународно признатото Списание за одржлив развој. Списанието се објавува од страна на Факултетот за бизнис економија и е дел од бази на податоци на EBSCO и CEEOL. Конференциските сесии ќе се изведуваат на англиски јазик.

Крајниот рок за аплицирање е продолжен до 15 март.

Важни датуми

 • 15 март, 2019 - краен рок за доставување на апстракт
 • 20 Март, 2019 година - рок за плаќање
 • 31 март, 2019 година - рок за доставување на труд (целосната поднесување на документот е потребна само ако сте заинтересирани за објавување на трудот, инаку, апстрактот е доволен).

Информации за плаќање

Учество на интернационална конференција 30 eur
Учество на конференција 50 eur

СМЕСТУВАЊЕ И ПАТНИ ТРОШОЦИ: Учесниците треба да ги организираат сместувачките и патните трошоци. ИБЕ и ФБЕ ќе препорачаат неколку можни хотели. Учесниците сами можат да го организираат хотелското сместување.

Учесниците можат да аплицираат за грант преку Erasmus + TSM (мобилност на наставниот и административен кадар). Повеќе детали за двата настани во врска со Агендата ќе бидат испратени на подоцнежен датум.

Ве охрабруваме да учествувате и да уживате во посета на прекрасниот град Скопје, главниот град на Република Македонија. Ве молиме слободно да го проследите овој повик до колегите кои мислите дека би можеле да бидат заинтересирани!

Лице за контакт

Елена Ивановска - Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите