News
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Препораки за работа во вонредна состојба

Почитувани,

Во врска со препораките на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, како и врз основа на препораките на Владата на Република Северна Македонија, за заштита на населението од вирусот Ковид-19 и за превенција од ширење на вирусот, стручната и административна служба на Факултетот ќе може да ја контактирате електронски на e-mail адреса:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Rescheduling the International week & Conference

Due to the situation with COVID-19, a decision has been made to postpone the Second International Erasmus+ Week & Conference. 

The original dates for the International week were between 04.05.2020 and 08.05.2020, which are now postponed for the following dates - 31.08.2020 through 04.09.2020, while the date for the International Conference has been postponed from 07.05.2020 to 03.09.2020.

Дополнително известување за мартовска сесија

Почитувани,

Ве информираме дека доколку се добијат препораки од Владата за почеток со настава, ќе започне и мартовската сесијата која сега е одложена.

Сесијата дополнителна започнува на 26 март 2020 година. Доколку има промена во насоките за почеток со работа од Владата ќе бидете известени. Во текот на наредната недела ќе биде пратен дополнителниот распоред.

 

Препораки и заклучоци за COVID-19

Почитувани студенти,

 

Ве информираме дека согласно препораките и заклучоците на Министерството за Здравство и Владата се донесе одлука за забрана за одржување на настава и испитна сесија во следните 14 дена. Односно Факултетот нема да работи до 24 март 2020 година (вторник). Воедно Ве информираме дека сите тековни информации ќе бидат објавени на WEB страната на Факултетот.


 

Оглас за пракса во штедилница ФУЛМ

 

Насоки за итно постапување

Почитувани студенти, 

Во врска со известувањето кое го добивме од Министерството за образование и наука поврзано со КОРОНА Вирусот, Ве информираме дека доколку во последниве две недели сте патувале или живеете со некој кој патувал во подолу наведените  земји/региони, потребно е следните две недели да не доаѓате на настава.

Секако, за да ви биде оправдано отсуството, потребно е да доставите доказ и известување до Факултетот за бизнис економија.

Известувањето важи за следните региони: Ломбардија, Венето, Емилија Ромања, Пиемонт во Италија, како и Кина, Хонг Конг, Иран, Јапонија, Маку, Филипини, Република Кореа, Сингапур, Тајван. 

Напомена: Доколку некој од вас како студенти патувале или живее со некој кој патувал во наведените региони, потребно е ВЕДНАШ да не известите.

Повеќе детали се достапни на следниот линк.

 

Graduation ceremony at IBF & IBI

 

On 14.02.2020 (Friday), the graduation ceremony was organized in the amphitheater of IBF & IBI.

Schedule for March Exam session

Dear students, you can view the schedule on the following link. 

One-day workshop for Business plan preparation


The graduates of the High School GUC "Zdravko Cvetkovski" from Skopje attended the one-day training Business Plan Preparation, held in the lobby of the Integrated business faculty by prof. Slagjana Stojanovska, PhD.

Extension of deadline for the Second international week & conference

 

The Integrated Business Faculty and Integrated Business Institute organize the Second Erasmus+ International Week in Skopje, R. Macedonia from 4th to 8th of May, 2020.

Page 1 of 19

Start
Prev
1