News
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Оглас за пракса во Сава осигурување

Сава осигурување – НЛБ банка нуди можност за пракса. Реализацијата на праксата е во траење од 1 (еден) месец со можност за вработување.

Заинтересираните кандидати можат да се обратат кај проф. Аземина Машовиќ на мејл: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Распоред на испити за ноемвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Пријавувањето на испити е од 11.11 - 13.11.

 

Participation in Erasmus+ contact seminar in Tirana

 

Dr. Azemina Mashovic, professor of the Integrated Business Faculty,  and Aleksandra Kiraca, MSc,  Erasmus+ Coordinator of the Integrated Business Institute, have participated at the „Erasmus+ Contact Seminar with the Western Balkans“, organized by the European Commission, held on 24-25 October 2019 in Tirana, Albania.

Announcement for a non-working day

Dear students,

We would like to notify you that Wednesday (22.10.2019) is a non-working day, according to the Law for Holidays.

Распоред за прв колоквиум - зимски семестар

 

Практикантска работа во НЛБ Банка АД Скопје

НЛБ Банка нуди можност за остварување на практикантска  работа во рамки на организационите единици Банката, за сите динамични и мотивирани студенти кои се заинтересирани за запознавање на банкарското работење.

Се што треба да направите е да ја пополните апликацијата за пракса, која е поставена на нашата web страна (www.nlb.mk), или да доставите Ваша кратка биографија на mail> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , доколку ги исполнувате следните услови:

  • да сте студент на додипломски или последипломски студии на Економски, Правен или Факултет за информатичка технологија;
  • да имате солидно познавање на англискиот јазик;  
  • да имате познавање на MS Office пакетот;   
  • да имате позитивен пристап и мотивираност; 
  • да имате подготвеност за работа и тимски дух.                      

Реализација на работната пракса е во траење од 1 (еден) месец, со можност за продолжување до 3 (три) месеци.

Експозитурите надвор од Скопје во кои може да се извршува практикантската работа се: Битола, Тетово, Гостивар, Охрид, Струга, Гостивар, Куманово, Струмица, Штип, Велес, Крива Паланка, Валандово, Гевгелија, Радовиш, Кавадарци, Кичево, Кочани, Неготино, Прилеп, Ресен, Пробиштип, Свети Николе и Виница.

Праксата ќе се организира согласно динамиката на барањата на Банката за практиканти и селекција на кандидатите кои се пријавиле за пракса. 

Announcement for a non-working day

Dear students,

We inform you that due to the Law for holidays, Friday (11.10) is a non-working day.

Internship in Moneta!

Dear students, you can view the call on the following link.

Распоред за октомвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Конкурс за упис во академската 2019/20

Конкурсот за упис можете да го погледнете на следниот линк.

Page 9 of 25

9