News
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Zero-interest student loan for the IBF students


 

With the aim of securing quality and efficient education attainable to all, the Integrated Business Faculty (IBF) in cooperation with NLB Tutunska Banka, offers you the opportunity to finance your undergraduate studies with a

Известување за упис во втора, трета и четврта година

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека од 20-ти август до 20-ти септември 2019 треба да ја запишете учебната 2019/2020 година. Годината се запишува со доставување на дневник за пракса (редовните студенти треба да ја имате реализирано праксата во период од еден месец во текот на летниот период, а дневникот за пракса се подигнува на ФБЕ), доставување на уплата за прва рата, заверка на зимски семестар и дополнителни трошоци.

Службата за студентски прашања работи од 11:00 до 15:00 часот.

Schedule for September exam session

Dear students,

You can view the schedule on the following link.

Оглас за пракса во Монета

Друштвото за услуги МОНЕТА ФИНАНЦИАЛ СЕРВИЦЕС ДООЕЛ, Скопје, со седиште на бул. Крсте Мисирков бр.76 Скопје, пoштенски факс бр.915, лиценцирана од страна на Народна банка на Р. Македонија како давател на услугата брз трансфер на пари - MoneyGram, oбјавува :

ОГЛАС

за Практиканти во Финансии и Сметководство

   

Потребни услови за аплицирање:

  • Невработени лица до 34 години;
  • Завршено високо образование или пред дипломирање на Економски Факултет;
    Познавање на работа со компјутер (Microsoft Office);
  • Познавање на англиски јазик;
  • Пожелно е познавање на албански јазик;
  • Комуникативна личност, со организациски и аналитички вештини, тимски играч, флексибилен.


Предности од практичната настава во Монета:

  • Голема можност за вработување во Монета после периодот од 3 месеци, доколку ги исполнат условите на компанијата.
  • За практичната настава избераниот кадидат ќе добие месечен паричен надоместок утврденво согласност на Законот за практикантсво.
  • Практичната настава ќе биде со времетраење од 8 часа дневно од понеделник до петок во период од три месеци.  

Заинтересираните лица своето CV да го испратат на e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  или на адреса: Бул. Крсте Мисирков бр. 76, Поштенски фах бр. 915 со назнака “За практиканство”.

The new issue of the Journal of Sustainable Development has been published

 

Dear visitors,

The Integrated Business Faculty has published the new 21st issue of the Journal of Sustainable Development. The latest number of the Journal can be seen at the following link.

Announcement for a non-working day

Dear students,

According to the Law for Holidays, 14th of June (Friday) is a non-working day.

IBF and IBI are co-organizers of the First international student conference in Bulgaria

 

The Integrated Business Faculty (IBF) and the Integrated Business Institute (IBI) are co-organizers of the First International Student Conference "Possibilities and Challenges of Student Mobility", which will take place on October 10, 2019 in Sofia, Bulgaria.

Известување за неработен ден

Почитувани, 

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 04 јуни 2019 година  (вторник),  Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам е неработенден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Факултетот за бизнис економија на граѓаните од муслиманска вероисповест им го честита Рамазан Бајрам.

 

Start of Erasmus+ collaboration with Oporto Global University

 

The Integrated Business Faculty and the Global University of Porto started Erasmus + collaboration to exchange teaching staff during April, with the participation of an IBF employee at a conference in Portugal.

Schedule for June exam session

Dear students, you can view the schedule on the following link.

Page 10 of 25

10