Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Известување за неработни денови

Почитувани,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 24 и 25 мај 2018 година (четврток и петок) се неработни денови.

 

Распоред на испити за јунска сесија

Се известуваат студентите дека априлската сесија започнува од 05.06.2018 година, а пријавувањето на испитите е од:

05.06.2018 – 06.06.2018 година

 

Саем за кариера 2018

Ја користиме оваа прилика да Ве известиме дека на ден 15.05.2018 година (вторник), со почеток од 10.00 часот, на платото на УКИМ, ќе се одржи првиот „Саем на кариера 2018.

Саемот го организира Агенцијата за млади и спорт, при што со свои штандови ќе учествуваат голем број на компании, каде студентите ќе можат да се информираат за можностите што компаниите ги нудат за нив во однос на обука, пракса или вработување.

Со вас потребно е да носите само CV (кратка биографија) во неколку примероци и да го оставите кај компаниите за кои имате интерес.

 

Упис во академската 2018/2019

 

Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2018/2019-та година. Условите за упис на Факултетот за бизнис економија се:

ФБЕ влегува во мрежата на CEEPUS

 

Факултетот за бизнис економија – Скопје, за учебната 2018/2019 година, се приклучи на проектот CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies), како дел од две мрежи, Managerial Processes and its Optimization and Valuation и Applied Economics and Management.

Атрактивна можност само за студенти на ФБЕ

 

Почитувани студенти, Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис еконономија ве повикуваат да пријавите интерес за...

Распоред за втор колоквиум

 

Конкурс за академската 2018/2019

Почитувани, конкурсот можете да го погледнете на следниот линк.

Распоред на испити за мајска сесија

Се известуваат студентите дека априлската сесија започнува од 02.05.2018 година, а пријавувањето на испитите е од:

02.05.2018 – 03.05.2018 година

Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:

  • Назив на примач: Буџет на РМ
  • Жиро сметка: 100000000063095
  • Банка: НБРМ
  • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
  • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
  • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
  • Износ: 50 денари

 

Предавање на професор на ФБЕ во Словенија


Професор д-р Слаѓана Стојановска, на 21 март, одржа предавање и обука на тема Калкулација на трошоци на производ, во Економската школа Цеље, Висока стручна школа.

Страница 1 од 12

Почеток
Пред
1