Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Распоред на испити за јунска сесија

Се известуваат студентите дека јунската сесија започнува од 08.06.2017 година, а пријавувањето на испитите е од:

05.06.2017 – 07.06.2017 година

Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:

  • Назив на примач: Буџет на РМ
  • Жиро сметка: 100000000063095
  • Банка: НБРМ
  • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
  • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
  • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
  • Износ: 50 денари

 

Гостинско предавање на професор од Полска

 

На 10-ти и 11-ти мај (среда и четврток), професорот Лукас Јурек од Универзитетот за економија во Вроцлав одржа гостинско предавање на Факултетот за бизнис економија.

Гостинско предавање на професор од Универзитетот од Љубљана

 

На 5-ти мај, (петок), професорот Примож Певчин од Факултетот за Администрација при Универзитетот од Љубљана одржа гостинско предавање на Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија.

ФБЕ на образовен настан во Велес!

На промотивниот настан организиран од страна на гимназијата „Кочо Рацин“ од Велес, Факултетот за бизнис економија зема свое учество во презентацијата на факултетските активности и наставни програми, кои ги нудат најдобрите можности за студирање на сегашните и идните матуранти.

Нашето присуство преку изложениот штанд за промотивни активности, забележам и посетен, што може да се види од приложените фотографии.

Конкурс за академската 2017/2018-та година

Почитувани, конкурсот може да го погледнете на следниот линк.

Заверка на летен семестар

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека заверката на летниот семестар се врши од 03.05.2017 до 26.05.2017 година. Ве молиме најдоцна до овој рок да се направи заверката на семестарот, во спротивно нема да Ви биде дозволено да ги полагате испитите во јунската испитна сесија.

Исто така, Ве известуваме дека заверката на семестарот е задолжителна за сите студенти, независно дали сте редовни или вонредни.

 

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 01 мај  2017 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

 

ФБЕ на образовното рандеву MASSUM

Факултетот за бизнис економија Скопје, оваа година учествуваше на Образовното рандеву, кое се оддржа во СЕПУГС Васил Антевски Дрен Скопје на 21/22 април 2017 година. Одлично обединување на 65 стручни училишта од Република Македонија, во подигнување на свеста за нивниот социјален и кариерен развој.

Одржана работилница на тема „Изработка на проектна апликација“

 

На 22.04.2017-та година (сабота) беше одржана обука на тема „Изработка на проектна апликација“, на која присуствуваше наставниот кадар на СУГС „Јосип Броз Тито“. 

Конкурс за студентска мобилност во рамки на Еразмус+ програмата

 

Согласно Ерасмус+ универзитетскиот чартер за периодот 2014-2020 година и склучените меѓуинституционални Ерасмус+ договори, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) објавува конкурс за избор на студенти од ФБЕ за студирање во времетраење од еден семестар.

Страница 12 од 20

12