Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 25-ти број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Состанок во рамки на проектот „Економија на одржливост“


На 23 Март во организација на Факултетот за бизнис и економија при Универзитетот во Марибор, се одржа онлајн состанок со учество на 14 членови на проектниот тим од:

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 26-ти број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Распоред за мајска сесија

Почитувани студенти,

Ве информираме дека Мајската испитна сесија ќе започне од 20 Мај 2021 (Четврток). Распоредот за полагање  можете да го превземете од следниов линк. Полагањето е online.

 

НАПОМЕНАПри пријавување на испитите задолжително е носење на маска, ракавици и пенкало за пополнување на пријавата. 

Истовремено, Ве замолуваме да ги следите упатствата за заштита и да се одбегнува групирање пред Факултетот, односно пред и после пријавување на испитите.

 

Распоред за јунска сесија

Почитувани студенти,

Ве информираме дека Јунска испитна сесија ќе започне од 21ви Јуни 2021 (Понеделник). Распоредот за полагање  можете да го превземете од следниов линк. Полагањето е online.

 

НАПОМЕНАПри пријавување на испитите задолжително е носење на маска и пенкало за пополнување на пријавата. 

Истовремено, Ве замолуваме да ги следите упатствата за заштита и да се одбегнува групирање пред Факултетот, односно пред и после пријавување на испитите.

 

Известување за Септемвриска сесија

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека Септемвриската  испитна сесија ќе се одржи во 3 декади, по следниот распоред:

  • Првата декада е од 23 до 30 Август 2021 година. Пријавувањето на испитите во првата декада е 16 -17 Август 2021 година во периодот 10-14 часот. Распоредот на испити може да се погледне на следниот линк.

  • Втората декада е од 01 до 14 Септември 2021 година. Пријавување на испитите за втората декада е на 31 Август 2021 година, во периодот 10-14 часот. Распоредот на испити може да се погледне на следниот линк.

  • Третата декада е од 20 до 28 Септември 2021. Пријавувањето на испитите за третата декада е 16-17 Септември 2021 година во периодот 10-14 часот. Распоредот на испити може да се погледне на следниот линк.

Полагањето е online.

Испитите се пријавуваат со физичко присуство со почитување на препорачаните мерки за заштита од Ковид-19.

Професорите се достапни на мејл и со физичко присуство со почитување на препорачаните мерки за заштита од Ковид-19

Со почит,

Факултет за бизнис економија

Втора рата партиципација и заверка на летен семестар

Почитувани студенти,

Ве информираме дека од 03 февруари до 12 февруари 2021 година треба да ја доставите уплатата за втора рата од партиципација и уплата за семестар.

Уплатата ја доставувате на следниот маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

се уплаќаат на ПП 10 образец и начинот на пополнување е следен:

  • Примач: ФАКУЛТЕТ ЗА БИЗНИС ЕКОНОНОМИЈА – СКОПЈЕ
  • Жиро сметка: 210061017470125
  • Банка – Тутунска Банка АД – Скопје
 

Распоред за втор колоквиум

 

Известување за неработен ден

Почитувани, 

Ве информираме дека согласно Законот за празниците („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 08 декември 2020 година (вторник)е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Национална завршна конференција на проектот „Воведување на современи методи на учење во Македонија со употреба на италијански искуства“

 

На 13 октомври 2020 година се одржа Национална завршна конференција на проектот „Воведување на современи методи на учење во Македонија со употреба на италијански искуства“ во организација на Факултетот за бизнис економија Скопје (ФБЕ).

Страница 3 од 25

3