Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Гостински предавања на проф. Анета Васиљевиќ-Шикалеска на Факултет за економија и бизнис, Универзитет во Марибор,Словенија

 

Во периодот од 8 до 12 Мај, 2017 д-р Анета Васиљевиќ-Шикалеска, учествуваше на 11тата Интернационалната недела организирана од Факултетот за економија и бизнис (ФЕБ) при Универзитет во Марибор, Словенија.

Упис во академската 2017/2018!

 

Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2017/2018-та година. Условите за упис на Факултетот за Бизнис економија се:

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве известувам дека согласно  Законот за празниците на Република Македонија, 02јуни  2017 година (петок) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

 

Професорката Слаѓана Стојановска е уредник на MIRDEC 2017 зборникот на трудови

 

Д-р Слаѓана Стојановска, професорка на ФБЕ и преседавач со Меѓународната конференција MIRDEC 3, 2017 во Будимпешта (одржана 04.04 - 06.04, 2017), заедно со членовите на MIRDEC Научниот совет го објавија Зборникот на трудови 2017.

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве известуваме дека согласно  Законот за празниците на Република Македонија, 24 мај  2017 година (среда) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.


Распоред на испити за јунска сесија

Се известуваат студентите дека јунската сесија започнува од 08.06.2017 година, а пријавувањето на испитите е од:

05.06.2017 – 07.06.2017 година

Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:

  • Назив на примач: Буџет на РМ
  • Жиро сметка: 100000000063095
  • Банка: НБРМ
  • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
  • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
  • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
  • Износ: 50 денари

 

Гостинско предавање на професор од Полска

 

На 10-ти и 11-ти мај (среда и четврток), професорот Лукас Јурек од Универзитетот за економија во Вроцлав одржа гостинско предавање на Факултетот за бизнис економија.

Гостинско предавање на професор од Универзитетот од Љубљана

 

На 5-ти мај, (петок), професорот Примож Певчин од Факултетот за Администрација при Универзитетот од Љубљана одржа гостинско предавање на Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија.

ФБЕ на образовен настан во Велес!

На промотивниот настан организиран од страна на гимназијата „Кочо Рацин“ од Велес, Факултетот за бизнис економија зема свое учество во презентацијата на факултетските активности и наставни програми, кои ги нудат најдобрите можности за студирање на сегашните и идните матуранти.

Нашето присуство преку изложениот штанд за промотивни активности, забележам и посетен, што може да се види од приложените фотографии.

Конкурс за академската 2017/2018-та година

Почитувани, конкурсот може да го погледнете на следниот линк.

Страница 9 од 17

9