Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Распоред за октомвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Конкурс за упис во академската 2019/20

Конкурсот за упис можете да го погледнете на следниот линк.

Бескаматен студентски кредит за студентите на ФБЕСо цел обезбедување на квалитетно и ефикасно образование достапно за сите, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) во соработка со НЛБ Банка, Ви ја  претставува можноста за финансирање на студиите со

Известување за упис во втора, трета и четврта година

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека од 20-ти август до 20-ти септември 2019 треба да ја запишете учебната 2019/2020 година. Годината се запишува со доставување на дневник за пракса (редовните студенти треба да ја имате реализирано праксата во период од еден месец во текот на летниот период, а дневникот за пракса се подигнува на ФБЕ), доставување на уплата за прва рата, заверка на зимски семестар и дополнителни трошоци.

Службата за студентски прашања работи од 11:00 до 15:00 часот.

Распоред на испити за септемвриска сесија

Почитувани студенти, распоредот може да го погледнете на следниот линк. 

Оглас за пракса во Монета

Друштвото за услуги МОНЕТА ФИНАНЦИАЛ СЕРВИЦЕС ДООЕЛ, Скопје, со седиште на бул. Крсте Мисирков бр.76 Скопје, пoштенски факс бр.915, лиценцирана од страна на Народна банка на Р. Македонија како давател на услугата брз трансфер на пари - MoneyGram, oбјавува :

ОГЛАС

за Практиканти во Финансии и Сметководство

   

Потребни услови за аплицирање:

  • Невработени лица до 34 години;
  • Завршено високо образование или пред дипломирање на Економски Факултет;
    Познавање на работа со компјутер (Microsoft Office);
  • Познавање на англиски јазик;
  • Пожелно е познавање на албански јазик;
  • Комуникативна личност, со организациски и аналитички вештини, тимски играч, флексибилен.


Предности од практичната настава во Монета:

  • Голема можност за вработување во Монета после периодот од 3 месеци, доколку ги исполнат условите на компанијата.
  • За практичната настава избераниот кадидат ќе добие месечен паричен надоместок утврденво согласност на Законот за практикантсво.
  • Практичната настава ќе биде со времетраење од 8 часа дневно од понеделник до петок во период од три месеци.  

Заинтересираните лица своето CV да го испратат на e-mail:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  или на адреса: Бул. Крсте Мисирков бр. 76, Поштенски фах бр. 915 со назнака “За практиканство”.

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 22-ри број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 14 јуни 2019 година  (петок) е неработен ден.

 

ФБЕ и ИБЕ како ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција во Бугарија

 

Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) се ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција “Можности и предизвици на студентската мобилност“, која ќе се одржи на 10-ти октомври, 2019-та година во Софија, Бугарија.

Известување за неработен ден

Почитувани, 

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 04 јуни 2019 година  (вторник),  Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам е неработенден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Факултетот за бизнис економија на граѓаните од муслиманска вероисповест им го честита Рамазан Бајрам.

 

Страница 10 од 25

10